Er du omfattet af de nye lovkrav?

Hvis du er indehaver af en forretning, som er berørt af de nye lovkrav, så er disse informationer vigtige for dig.

Gælder de nye lovkrav min forretning?

Fra og med 1. januar 2024 er der krav om, at virksomheder inden for specifikke brancher (se nedenfor), der har en årlig omsætning på under 10 mio. kr., skal benytte et digitalt salgsregistreringssystem. Systemet skal leve op til nogle nye lovkrav, der står nævnt i momsbekendtgørelsen.

Brancher dette berør:

  • Caféer, værtshuse, diskoteker mv.
  • Pizzeriaer, grillbarer, isbarer mv.
  • Købmænd og døgnkiosker
  • Restauranter


Er din branche omfattet af de nye krav, skal du sikre dig, at dit digitale salgsregistreringssystem er opdateret og overholder kravene.

Hvad hvis jeg har ikke-integrerede terminaler?

Hvis du er omfattet af den nye lov, må du ikke længere bruge ikke-integrerede terminaler. Vi anbefaler derfor, at du kontakte os, så vi kan hjælpe med at finde en passende terminal.

Hvordan gør jeg...

For at sikre at dit Flexybox-system lever op til de nye lovkrav, skal du være opdateret til version 23.2 og aktivere nødvendige funktioner.

Du aktivere funktionerne ved at følge nedenstående vejledning.

Hvad er formålet, og hvor kan jeg læse mere om kravene?

De nye lovpligtige krav til digitale salgsregistreringssystemer har til formål at sikre et tilstrækkeligt dokumenteret datagrundlag for virksomhedernes salgsregistrering.

Skat har lavet en liste over de nye krav, som dit digitale salgsregistreringssystem skal leve op til. Du kan læse mere om kravene under fanen; Krav og tjekliste til dit digitale salgsregistreringssystem på skat.dk. Her finder du følgende underfaner, der forklarer kravene:

Hvad sker der, hvis jeg ikke overholder kravene?

Det er vigtigt, at du fra d. 1. januar overholder de nye lovkrav i momsbekendtgørelsen. Overholder du dem ikke, kan du få en bøde, hvis du får et kontrolbesøg af Skattestyrelsen, hvor de kan se, at dit digitale salgsregistreringssystem ikke lever op til de nye krav.

Du kan læse mere om bødetaksten under fanen; Bøder for mangelfuld digital salgsregistrering

Bemærk: Flexybox fungerer ikke som juridisk rådgiver i forbindelse med de nye lovkrav. Du er selv ansvarlig for at forstå og overholde den gældende lovgivning. Vi anbefaler derfor, at du søger juridisk rådgivning fra eksperter på området, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal forholde dig til de nye krav.

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Bliv klogere på Flexybox og vores løsninger.
Du vælger, hvilken branche du vil modtage nyheder om.

Mobil popup billede

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Bliv klogere på Flexybox og vores løsninger.
Du vælger, hvilken branche du vil modtage nyheder om.

Kontakt os - så hjælper vi dig videre!