Genåbning af landets fitnesscentre: Restriktioner og gode råd

Headerbillede for artiklen 'Genåbning af landets fitnesscentre: Restriktioner og gode råd'

Så kom åbningen!

Både medlemmer, instruktører og naturligvis ejerne har sukket hver gang der har været nyt om genåbningen – indtil i går! Fra i dag d. 08.06 må bl.a. fitnesscentre, sportshaller og svømmehaller åbne op for medlemmer igen.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at restriktionerne primært omhandler afstand mellem medlemmerne og hyppig rengøring. Sprit, sprit og mere sprit!

Vi har her samlet de særlige retningslinjer som angår jeres daglige drift, og kommet med gode råd til, hvordan man kan løse nogle af dem med FlexyCRM.

I er som altid velkomne til at ringe til supporten på 70 22 48 84, hvis I ønsker hjælp til opsætningen.

Særlige retningslinjer for fitness (i regi af foreninger, fitnesscentre og lign.)

 • Antallet af aktive i fitnesslokalerne begrænses, så de generelle regler om afstand kan overholdes. Det sikrer, at antallet af aktive i lokalerne reguleres således at der maksimalt er en udøver pr 4 m2.


Der er to måder at imødekomme retningslinjerne om antallet af trænende på:

 • Enten ved at holde styr på antallet af tilstedeværende via manuel optælling.
 • Eller ved at kræve at medlemmerne har booket tid af til træning, før de kommer.


Hvis man i forvejen benytter hold i FlexyCRM, kan man hurtigt lave et hold, der imødekommer sidstnævnte.

Hvis man f.eks. har 1000m2 og har 10 medarbejdere på arbejde ad gangen i gennemsnit, kan man lave ”træningshold” med 240 pladser pr. time. Herved skal medlemmerne selv gå ind og booke de timer de ønsker at træne i. Hvis medlemmer ankommer uden booking, kan receptionisterne hurtigt se om der er plads eller ej og manuelt fremmøde dem til ”holdet” med træning.

På den måde kan I også hurtigt svare på forespørgsler om hvor mange der befinder sig i centeret.

Vi har samlet en håndfuld vejledninger, som kan hjælpe jer med at sætte dette op i FlexyCRM her: Opret “træningshold” og giv adgang til alle medlemmer

 • Begrænsning og regulering af antal i fitnesslokaler skal ske ved både indgang til fitnesslokalerne og i de enkelte fitnesslokaler.


Det er naturligvis svært, hvis man har flere små lokaler med træningsfaciliteter at begrænse antallet af medlemmer heri. Vi anbefaler, at man klart og tydeligt skilter med hvor mange der kan være i hvert lokale og påbyder medlemmerne til selv at tage ansvar.

Der er dog enkelte metoder, hvorved man direkte kan begrænse antallet af medlemmer i et givent lokale:

Hvis man benytter dørsystem, som snakker sammen med FlexyCRM, kan man begrænse, at det kun er medlemmer med en booking indenfor X min., som kan åbne døren op. Kontakt support, hvis I ønsker at sætte disse begrænsninger op.

Hvis man benytter holdbooking til booking af alm. hold, kan man allerede ved bookingen informere om hvor holdet afholdes. Sammen med god skiltning på dørene til disse lokaler, bør man kunne sørge for, at det kun er medlemmer, som er tilmeldt holdet, der benytter lokalerne.

 • Der skal være afstandsafmærkninger på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.
 • Der sikres en meters afstand mellem borde og stole i caféområder.
 • Svedabsorberende udstyr: Yoga- og træningsmåtter, sandsække og boksehandsker mv. bør ikke være tilgængeligt. Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning.


Man kan med fordel kommunikere dette i bekræftelsen på holdbookingen eller i beskrivelsen på holdet.

Se hvor man ændrer den offentlige beskrivelse af holdet her: Opret hold i FlexyCRM

 • Ekstra rengøring: Der foretages ekstra udluftning og rengøring som en del af den daglige drift med hyppig desinficering af berøringsflader som dørhåndtag, kortlæsere, vandhaner og træningsudstyr og -maskiner.
 • Desinfektion mellem aktiviteter: Ved redskaber og maskiner desinficeres kontaktflader mellem hver benyttelse.


Særlige retningslinjer for indendørs idræt

 • Aktiviteten bør have fokus på styring af deltagerantal herunder på opdeling i undergrupper, der sikrer overholdelsen af gældende restriktioner for større forsamlinger, samt i relevant omfang overvåge dette løbende. Der bør være personale/frivillige, der har til opgave at forebygge opbygning af tætte forsamlinger. Den pågældende idrætsforening/-facilitet kan foretage en inddeling af banearealer i felter og beslutter i den forbindelse selv, hvordan inddelingen konkret skal foretages (f.eks. med snore, kegler, optegning mv.).
 • Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning/aktiviteten mv. I det omfang der bruges fælles bolde eller andet udstyr, bør de rengøres undervejs eller efter brug, ligesom brugerne bør have ekstra fokus på håndhygiejnen. I tilfælde hvor redskaber ikke meningsfuldt kan afsprittes løbende under aktiviteten afsprittes hænder (Det kropslige kontaktpunkt) løbende. Eksempelvis afsprittes hænder i springgymnastik før og efter en session.


I kan se de samlede retningslinjer for åbningen her: Samlede retningslinjer for åbning af indendørs idræt

Som altid er I meget velkomne til at ringe til supporten på 70 22 48 84, hvis I har spørgsmål eller brug for hjælp til opsætningen.

Vi glæder os på jeres vegne til, at medlemmerne igen fylder jeres centre, og at I sammen får forbedret folkesundheden. De fleste af os trænger vist også til en god gang motion oven på coronakrisens dvale…

God træning og god arbejdslyst!

Skal vi finde en løsning til dig?​

Kontakt os, hvis du er blevet nysgerrig på fordelene ved at samle din drift ét sted og gerne vil høre om alle fordelene.
Det er uforpligtende at tage en snak med os.

Mere om dette emne

Kontakt os - så hjælper vi dig videre!